Silke i senga

Det er nok smak og behag når det kommer til hvilken type sengetøy man foretrekker, jeg har vel som mange så mange andre prøvd en del forskjellig type stoffer på sengetøyet. Jeg har faktisk for mange år siden kjøpt meg et komplett sengesett av silke, dette skjedde i Midtøsten og prismessig kom jeg derfor meget godt ut av dette. Jeg kan huske at jeg likte å bruke silke i sengen på varme sommernetter, men på vinterstid synes jeg nok det ble litt for kaldt. Silke forbindes jo også med romantikk og til tider erotikk, og det kan nok tenkes at vi også toucher innom denne delen av silke produkter senere – altså undertøy av silke.

Egenskaper som trekkes frem for silkesengesett

Jeg skrev nettopp om litt av mine erfaringer når det gjeler bruk av silke i sengen, og når jeg leser produktinformasjon/produktegenskaper – så sammenfaller den på mange punkter med egne erfaringer. Det er ikke noen tvil om at silke er temperaturregulerende, som altså betyr at det hverken blir for kaldt eller for varmt. Dette kan jo være et problem med sengesett som er laget av andre stoffer, men her har altså silken et fortrinn siden det er et naturprodukt. Det viser seg at silke og kanskje når det brukes i sengen, har mange fordeler for astmatikere som er avhengig av en jevn temperatur i sengen.

Naturprodukter har egenskaper som ingen andre kan måle seg med

Uansett om det finnes mye flott og moderne klær og stoffer på markedet, så er det enkelte ting de aldri kan vinne over naturproduktene på. Når det kommer til å absorbere fukt, har silken faktisk de samme egenskaper som ull. Det å absorbere fukt og transportere den vekk, er egenskaper som man vil merke ved å bytte til silkesengesett. Mange av oss blir svette og klamme i løpet av natten, og dette kan reduseres eller bli helt borte ved bruk av silke.

Sengemidden trives ikke med silke

Sengemidden trives ikke med silke

Det er ikke bare det at sengemidden ikke trives med silke, men den slår seg rett og slett ikke ned i en seng der silke brukes som sengetøy. Det er jo ikke mange som setter pris på et slikt selskap i sengen sin, og det samme gjelder for sopp som kan dannes i sengen – hvor silke hindrer at slikt skjer. Men det er uansett viktig med renhold så klart, og man bør som et minimum vaske sengesett cirka hver 14.dag. En annen egenskap som kanskje virker mer oppsiktsvekkende, er at man ofte faktisk sover roligere i en seng med silke. Dette er rett og slett fordi silke virker beroligende på nervesystemet vårt, og dette gir seg naturlig nok utslag i bedre søvn også.

Glatt og mykt

Det trekkes også frem silken sin glatte og myke overflate, som er utrolig behagelig å ligge på og ha mot huden. Jeg for min del slet litt i starten, da sengen opplevdes som i det glatteste laget – men dette er bare en vanesak. Pasienter som ligger mye i sengen, kan ofte oppleve at liggesår ikke oppstår om man bruker silke. Det er også bedre med tanke på hygiene, siden støv og smuss fester seg mindre på den glatte overflaten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *